Ο «ταξικός πόλεμος» της κυβέρνησης προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

937

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, στην εφημερίδα «Αυγή» που κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμε ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» έγραψε ο κ. Κυρίτσης.

Αντί να επανορθώσει ο βουλευτής, με νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έμεινε σταθερός στην άποψή του λέγοντας: «Εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ”Ναι” στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα, δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου, αλλά ψήφισαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο.

Για διχαστικές δηλώσεις που γίνονται λόγω της βουλιμίας του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία κάνει λόγo η ΝΔ, ζητώντας την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλή. Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Είναι επικίνδυνοι για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας», καταλήγει η ΝΔ.

Ως «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί «λαϊκής εντολής» που έχει η κυβέρνηση να τσακίσει με δημοσιονομικά μέτρα όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Το Ποτάμι σχολίασε σκωπτικά : «Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ! Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά».