Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόνιμα στην Ελλάδα;

1245

Η πρόταση να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες συζητήθηκε στη διάρκεια συζήτησης στο Aspen Ideas Festival. Η ιδέα αυτή μάλιστα βρήκε θετική ανταπόκριση από τη διευθύντρια  ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κυρία Λαγκάρντ κλήθηκε να σχολιάσει την ιδέα όταν αυτή της τέθηκε κατά τη διάρκεια του Aspen Ideas Festival. Την πρόταση έκανε η αντιπρόεδρος του Aspen Institute, που διοργάνωσε τη συζήτηση, με τα επιχειρήματα ότι αφενός η οικονομία στην Ελλάδα είναι κατεστραμμένη και αφετέρου οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αποδεικνύονται καταστροφή.

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Αν πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση που είναι αυτό που χρειάζεται απαραίτητα η οικονομία, θα ήταν περίφημο. Το πώς συνδέεις την ιδέα του μοναδικού προορισμού με την πολυεθνική, πολυπολιτισμική επίδραση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί» απάντησε η Κρίστίν Λαγκάρντ θέτοντας το ερώτημα «πώς μπορείς να έχεις μια καλή ομάδα διοίκησης που θα είχε την επίβλεψη, θα διασφάλιζε τη διαφάνεια, υπάρχει καταλογισμός ευθυνών, δεν είναι μια αστεία δουλειά όπως συνέβη στο παρελθόν σε ορισμένες περιπτώσεις».

«Αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα» κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.