Παιδιά χτυπήθηκαν από κεραυνούς σε Γαλλία και Γερμανία

1118

Η κακοκαιρία στην δυτική ηπειρωτική Ευρώπη έφερε δύο τραγωδίες στη Γαλλία και στη Γερμανία, με θύματα παιδιά.

Στο Παρίσι, κεραυνός χτύπησε οκτώ παιδιά, από 7 μέχρι 14 ετών, το μεσημέρι του Σαββάτου ,σε πάρκο που γινόταν πάρτι γενεθλίων, που είχαν πάει κάτω από δέντρο για να προστατευτούν από τη βροχή. Στη νοτιοδυτική Γερμανία, κεραυνός σε παιδικό αγώνα ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30 παιδιών, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό τριών ενηλικών.

Στο Παρίσι, το περιστατικό συνέβη στο πάρκο Μονσό. Όταν άρχισε να βρέχει, παιδιά και ενήλικες σε υπαίθριο πάρτι αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από δέντρο σύμφωνα με τοπική αξιωματούχο επικαλείται η Monde.Ο κεραυνός που χτύπησε το δέντρο τραυμάτισε τα οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες.

Έξι από τα παιδιά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας Βενσάν Μπαλαντί.

Λίγο αργότερα, κεραυνός χτύπησε στάδιο στο Χόπστετεν της Γερμανίας, λίγο πριν από το τέλος παιδκού ποδοσφαιρικού αγώνα.Στο στάδιο τραυματίστηκαν συνολικά 35 άτομα, από τα οποία τα 30 ήταν παιδιά. Τρεις ενήλικες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.