Προφυλακίστηκε ο «γκουρού» του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

933

Προφυλακίστηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών, ο οποίος σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές θεωρείται ένας εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος της απάτης μαμούθ με την παρατράπεζα των 500 εκατ. δολαρίων και θύματα δεκάδες έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τον πρώην πρόξενο της Ουκρανίας , προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο 47χρονος χρηματιστής, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο «γκουρού» των οικονομικών. Ο 47χρονος φέρεται να έριξε  μερίδιο ευθύνης στον συγκατηγορούμενο του, που κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή.

“Έπεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν” ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του και οι συνεργάτιδές του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.”Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο συγκατηγορούμενός μου, ο οποίος απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές”, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις συγκατηγορούμενές του , η σύζυγός του και δύο συνεργάτιδές του. Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ. Στην τρίτη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.