Πύρινος εφιάλτης για τέταρτη μέρα στα Δερβενοχώρια

1043

Συνεχίζει για τέταρτη ημέρα το καταστροφικό του έργο ο πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια. Παρά τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τα ξημερώματα σημειώθηκαν νέες αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, η μυρωδιά του καμένου απλώθηκε το πρωί σε όλο το λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους και μαίνεται σε δασική και δύσβατη περιοχή, σε τρία μέτωπα: Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή Στεφάνη της Βοιωτίας 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 16 οχήματα ΟΤΑ, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και πέντε σκαπτικά μηχανήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και τα εναέρια μέσα, 5 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, γεγονός που δυσκολεύει και σήμερα το έργο των επίγειων δυνάμεων.