Ρεκόρ όλων των εποχών οι υψηλές θερμοκρασίες- SOS από τη NASA

1322

Aνησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διαρκής αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη . Ο θερμότερος Μάιος που καταγράφηκε στα χρονικά ήταν ο φετινός σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, συνεχίζοντας το ρεκόρ αύξησης της θερμοκρασίας για φέτος.

Ο φετινός Μάιος ήταν ο όγδοος μήνας στη σειρά που ήταν κατά τουλάχιστον 0,93 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980, η οποία χρησιμοποιείται ως περίοδος αναφοράς από τη NASA. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Απρίλιο, ενώ η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει ότι σχεδόν σίγουρα το 2016 θα αποδειχθεί το πιο θερμό έτος στα χρονικά.

Το λιώσιμο των πάγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και τον Μάιο, και αναμένεται να εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο φέτος το καλοκαίρι, σπάζοντας το ρεκόρ του 2012. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία σημειώνει κατακόρυφη άνοδο τον τελευταίο χρόνο.

Το λιώσιμο των πάγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και τον Μάιο, και αναμένεται να εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο φέτος το καλοκαίρι, σπάζοντας το ρεκόρ του 2012.