Σμαράγδα Καρύδη: Τις επιθυμίες μου πολλές φορές δεν τις εκπληρώνω επειδή είμαι δειλή”

1333

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Για το χρόνο που κυλάει και για τις αλλαγές που της συμβαίνουν σε εσωτερικό επίπεδο καθώς μεγαλώνει, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Σμαράγδα Καρύδη.

Έχω μάθει να αγαπάω τον εαυτό μου, να μη με φρικάρουν τα ελαττώματά μου”, είπε στη δημοσιογράφο Στέλλα Γεωργίου. “Κάποια έχω καταλάβει ότι δεν μπορώ να τα αλλάξω, αλλά είμαι σε μία διαδικασία εξέλιξης. Σίγουρα έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να αλλάξω την αναβλητικότητα που έχω, μία φυσική τεμπελιά που με πάει πίσω αρκετές φορές. Και δεν μιλάω για τη δουλειά ή την καθημερινότητά μου, αλλά για τα ουσιαστικά πράγματα, τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω, πράγματα που θέλω από τη ζωή μου, θέματα δικά μου… Τις επιθυμίες μου πολλές φορές δεν τις εκπληρώνω επειδή είμαι δειλή, άλλες φορές τις αφήνω από τεμπελιά”.

Αντίθετα, ενώ δηλώνει ότι ελέγχει τα άγχη της και δεν τα αφήνει να οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, χαρακτηρίζει “φρίκη” το γεγονός πως όσο μεγαλώνεις και συνειδητοποιείς τι θέλεις πραγματικά, μετράς αντίστροφα για να προλάβεις τον χρόνο που σου έχει απομείνει: “Το μετά το μετράς με το πόσο σου μένει, πόσο χρόνο έχεις ακόμα για να είσαι δημιουργικός και να κάνεις αυτά που θες. Αυτή είναι μία αντικειμενική αλήθεια που δεν αλλάζει. Είναι η τραγωδία των ανθρώπων, το ότι γεννιόμαστε με αυτή τη συνείδηση”.

“Το ψέμα” από την αλήθεια προσπαθεί να ξεχωρίσει αυτό το χειμώνα η Σμαράγδα Καρύδη, ανεβαίνοντας στη σκηνή του “Μικρού Παλλάς” μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη. Από την άλλη πλευρά, στη μεγάλη οθόνη θα συμμετάσχει στη νέα ταινία του τελευταίου που θα έχει το τίτλο “Τέλειοι ξένοι”, υποδυόμενη τη γυναίκα του Γιάννου Περλέγκα.