Υλικά
4 – 5 καθαρισμένα τριμμένα καρότα
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 ποτήρι νερού γάλα
1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (μόνο τον κρόκο)
Αλάτι – πιπέρι
Νερό (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε)
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.
3. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αλατίζουμε λίγο, ανακατεύουμε σταδιακά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό χλιαρό.
4. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και το κρεμμύδι.
5. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
6. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού.
7. Ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά συνεχώς και προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας.
8. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό προκειμένου να πετύχουμε την επιιθυμητή πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σούπα μας.
9. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μία βράση.
10. Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.
πηγή: chefoulis.gr