Σύνθημα –τρόμος: «Ρουφιάνα ελέγκτρια μένει εδώ» – Σημαδεύουν με σπρέι σπίτια ελεγκτών του μετρό

1040

 

Τρόμος επικρατεί στις τάξεις των ελεγκτών του μετρό,μετά τις σοβαρότατες επιθέσεις που δέχονται  από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο όταν άγνωστοι επέλεξαν να στιγματίσουν ελέγκτρια της ΣΤΑΣΥ, γράφοντας στον τοίχο του σπιτιού της στου Ζωγράφου με σπρέι το σύνθημα «Ρουφιάνα ελέγκτρια μένει εδώ. Έξω από τη γειτονιά!»
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό, με άλλα δύο περιστατικά να έχουν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου στα σπίτια δύο ακόμη γυναικών υπαλλήλων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων 119 εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι επιθέσεις κατά των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ έρχονται μετά και τους βανδαλισμούς στους σταθμούς Μοναστηράκι, Κεραμεικός και Αγιος Ελευθέριος τον περασμένο Μάρτιο, οι οποίοι είχαν προκαλέσει την απόφαση της ΓΑΔΑ να διαθέσει το σύνολο των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη φύλαξη των σταθμών.

 

Οι ελεγκτές ζητούν από την αστυνομία την προστασία τους και ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον των ίδιων και μελών των οικογενειών τους .