Τι είπε στην ανακρίτρια ο ανήλικος δράστης για τη δολοφονία του 14χρονου– Σοκ από μαρτυρίες κατοίκων

1141

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε με μαχαίρι τον συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, μετά από την κατάθεσή του επί δυόμισι ώρες στην ανακρίτρια.

Ο ανήλικος δράστης επέμεινε στην αρχική του θέση πως είχαν συχνές διαφωνίες και καυγάδες με τον Τάσο, περιγράφοντας σε φορτισμένο κλίμα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Μάλιστα κάποια στιγμή ζήτησε μια μικρή διακοπή. Στην κατάθεσή του μίλησε ξανά για μπούλιγκ, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο την πράξη του.

Ο 14χρονος θα πρέπει να παρακολουθήσει ειδικό ψυχολογικό πρόγραμμα, ενώ του απαγορεύτηκε η μετάβαση και η παραμονή στη Γέφυρα.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η βιαιότητα του εγκλήματος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προηγήθηκε τον θανατηφόρων χτυπημάτων με μαχαίρι στο λαιμό μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των δύο παιδιών, ενώ ο 14χρονος Τάσος έφερε τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα, ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο 14χρονος προσπάθησε να τον στραγγαλίσει.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει όσα λέει συγγενής του 14χρονου για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει από τον παππού του, ο οποίος, όπως καταγγέλλει ο συγγενής, τον παρότρυνε να προβαίνει σε πράξεις που δεν ταίριαζαν με την ηλικία του.
«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον Τάσο σαν να ήταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε “ό,τι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις”».  «Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ηταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών.»  ανέφερε. Για τον βίαιο χαρακτήρα του 14χρονου μιλούν και άλλοι κάτοικοι του χωριού.

Σημειώνεται, ότι όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας, στους ανήλικους κάτω των 15 ετών δεν επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης, αλλά και όταν η υπόθεσή τους οδηγηθεί στο ακροατήριο δεν προβλέπεται ο εγκλεισμός τους σε κατάστημα κράτησης νέων.