Τρομοκράτες ανάμεσα στους σεκιούριτι που προσέλαβαν για το Euro 2016!

1095

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι Γάλλος πολίτης συνελήφθη στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, έχοντας στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και πιθανό στόχο το Euro, η γαλλική εφημερίδα Le Point προχωρά σε μια ανησυχητική αποκάλυψη.

Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχουν 82 ύποπτοι τρομοκράτες ανάμεσα σε μια λίστα 3.500 υπαλλήλων σεκιούριτι που προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες για να εργαστούν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί σε δέκα πόλεις της Γαλλίας, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Σε έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα και με ημερομηνία 23-05-2016, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας προειδοποιεί ότι σε έλεγχο 3.500 υπαλλήλων σεκιούριτι που προσελήφθησαν για το Euro 2016, βρέθηκαν 82 ύποπτοι.  Όπως ανέφερε η DGSI, τα άτομα αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους ή ακόμη να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες . Κάποια από αυτά είναι ακραίοι ισλαμιστές και άλλοι βίαοι εξτρεμιστές, μέλη ναζιστικών οργανώσεων ή της Άκρας Αριστεράς.