Βούλιαξαν ολόκληρες κοινότητες σε Γαλλία και Βαυαρία – Πέντε νεκροί

893

Σε συναγερμό βρίσκονται αρκετές περιοχές στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Γαλλίας που έχουν πλημμυρίσει λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται και η κατάσταση στη Βαυαρία της νοτιοανατολικής Γερμανίας, όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί ενώ ολόκληρες κοινότητες έχουν καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό.

Στην κοινότητα Σουπ-συρ-Λουάν, του Σέιν-ε-Μαρν, η σορός μίας 86χρονης εντοπίστηκε να επιπλέει στα φουσκωμένα ύδατα το βράδυ της Τετάρτης. Τα αίτια θανάτου της είναι υπό διερεύνηση. Μεταξύ των βαρύτερα πληγείσων περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου περίπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Στη Βαυαρία η εικόνα είναι ανάλογη σε κοινότητες κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά, σπίτια και υπόγεια έχουν πλημμυρίσει.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.