Από επιχειρηματίας… Μητροπολίτης Ευρώπης! Ποιος είναι ο ρασοφόρος με τα ξανθά μαλλιά

3480

Τεράστιο θόρυβο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο ρασοφόρος που αυτοαποκαλείται ως Σεβασμιώτατος Ιλαρίων, καθώς ο ίδιος φαίνεται να δίνει στον εαυτό του τον τίτλο του «Μητροπολίτη Κρήτης, υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης» αλλά και να παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου».

 Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει ότι  ο συγκεκριμένος άντρας δεν εκπροσωπεί την εκκλησία αποκαλύπτοντας παράλληλα πως: «πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους ‘’σταυρώσει’’ και δήθεν να τους θεραπεύσει, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».Ο αυτοαποκαλουμενος Μητροπολίτης Ιλαρίων έχει βαμμένο ξανθό μαλλί και γένι και φορά συνήθως λευκό ή κόκκινο ράσο. Εμφανίζεται ακόμη ως εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα “Παναγία Θεραπεύτρια”, όπου είναι και η έδρα του και ισχυρίζεται ότι κάνει… θαύματα.

Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνεται πως ο λεγόμενος Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο. Πριν αποφασίσει να φορέσει τα ράσα ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα.

Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Θωμάς Κονσολάκης ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα είχε δηλώσει: «Ο έρωτας για όλα! Τον άνθρωπό μου, τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου. Δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε στιγμή χωρίς να νιώθω ερωτευμένος. Ξέρεις, δεν ερωτεύομαι μόνο πρόσωπα, αλλά και αντικείμενα. Έπιπλα και ξεχωριστά διακοσμητικά. Ερωτεύομαι με πάθος τα πάντα. Ζω! Κυριολεκτικά».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, δεκάδες πιστοί με βαριά πορτοφόλια λέγεται πως περνούν καθημερινά από το ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από ανήλικα παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι δίνουν το παρών στις λειτουργίες του… Ιλαρίωνα .

Στο διαδίκτυο αναφέρεται ,πως το δήθεν μοναστήρι διαθέτει δωμάτιο πόνου, όπου άνθρωποι με προβλήματα υγείας υποβάλλονται σε τελετές πόνου. Ακόμη υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να εξομολογηθούν, ενώ γίνεται και διανομή  φαρμάκων για βαριές ασθένειες όπως και νοσηλευτική υποστήριξη. Στο εσωτερικό του… μοναστηριού υπάρχει και πισίνα, όπου ο Ιλαρίων  βαφτίζει …..πηγή γεμάτη με αγιασμένα νερά της Παναγίας!

μητροπολιτης μέσα 1