΄Υποπτα παιχνίδια φημολογιών ότι ανοίγουν τα σύνορα – Επιστρέφουν πρόσφυγες στην Ειδομένη

965

 

Αναβρασμός επικρατεί στην Ειδομένη καθώς, διακινούνται για ακόμη μια φορά φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα της χώρας και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι  πρόσφυγες και μετανάστες  που βρίσκονται εκεί, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές πρόσφυγες και μετανάστες τόσο από τον καταυλισμό όσο και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.«Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη νωρίς το πρωί, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί στην περιοχή και προσπαθούν με ανακοινώσεις  από τα μεγάφωνα να τους αποτρέψουν, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

Η αστυνομία δεν αποκλείει κάποιες «ύποπτες» μη κυβερνητικές οργανώσεις να παρακινούν τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά στην ΠΓΔΜ, όπως είχε γίνει και πριν από δύο εβδομάδες, όταν χιλιάδες έψαχναν ένα κενό στον φράχτη των συνόρων, όταν τους «ξεσήκωσαν» φυλλάδια που είχαν μοιραστεί στην Ειδομένη.

Ηδη, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία ότι έχουν προχωρήσει σε χαρτογράφηση της περιοχής, χωρίς να αποκλείεται πως θα θελήσουν να μοιράσουν ξανά τα χαρτιά, γεμίζοντας ψεύτικες ελπίδες τους πρόσφυγες.