Νέο βίντεο φρίκης από το ISIS-Aπειλές για νέο μακελειό στην Ευρώπη

907

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε στο Διαδίκτυο νέο βίντεο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο Βέλγος Hicham Chaib, ο οποίος έχει υψηλή θέση στις τάξεις του Ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Chaib είναι ο επικεφαλής της «θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης» των τρομοκρατών και έχει πάρει μέρος σε αποκεφαλισμούς και φριχτά βασανιστήρια στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Στο νέο βίντεο εκτοξεύει απειλές και στη συνέχεια εκτελεί έναν άνθρωπο που είναι στα γόνατα. Ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μία γεύση από όσα θα ακολουθήσουν! Στη συνέχεια του βίντεο μιλάει στα ολλανδικά και αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού κράτους. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε». «Κανείς δεν έβαλε μυαλό από όσα έγιναν στο Παρίσι» λέει και προσθέτει: «οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι αυτά που σπείρατε με τα ίδια σας τα χέρια». Στο τέλος του βίντεο εκτελείται ένας άνθρωπος που είναι στα γόνατα και ακούγεται η φράση: «Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».

Σύλληψη Αλγερινού για παραγωγή πλαστών εγγράφων σε τρομοκράτες

Στη σύλληψη ενός Αλγερινού υπήκοου με την κατηγορία ότι κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι προχώρησε η ιταλική αστυνομία, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πρόκειται για τον 40χρονο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι ο οποίος και συνελήφθη από μέλη της Digow, μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας.Η σύλληψη έγινε στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση. Το όνομά του βρέθηκε και σε έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο.Μεταξύ των εγγράφων εντοπίστηκαν και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο τις επόμενες ημέρες.

isis-video3