Αδιανόητο με θάνατο βρέφους! Πατέρας το ξέχασε στο αμάξι και το έβαλε στο ψυγείο για να το συνεφέρει

2024

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη των ΗΠΑ όταν έγινε γνωστό ότι  πατέρας 33 χρόνων ξέχασε  το μόλις έξι μηνών κοριτσάκι του μέσα στο αυτοκίνητό του, κάτω από τον καυτό ήλιο για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα το άτυχο βρέφος να χάσει τη ζωή του από θερμοπληξία.

Ο 33χρονος Michael Thedford, πρώην δάσκαλος γυμνασίου και νυν άνεργος, είχε πάει το πρωί της Τρίτης τα δύο από τα τρία παιδιά του στον παιδικό σταθμό και στη συνέχεια οδήγησε σπίτι με την έξι μηνών κορούλα του στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, φτάνοντας στην μονοκατοικία του στην πόλη Μελίσα, του Ντάλας, ξέχασε το μωρό στο αυτοκίνητο και μπήκε μόνος του μέσα στο σπίτι, ξαπλώνοντας αμέσως στο κρεβάτι για να κοιμηθεί.

Για τις επόμενες τέσσερις ώρες το μόλις έξι μηνών βρέφος βασανιζόταν να πάρει ανάσα μέσα στην ασφυκτική ζέστη του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 33χρονου πατέρα στην αστυνομία, μόλις ξύπνησε και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, έτρεξε στο αυτοκίνητο, πήρε το μωρό – που στο μεταξύ είχε χάσει τις αισθήσεις του – και μπήκε ξανά στο σπίτι. Εκεί, μην ξέροντας τι να κάνει και λειτουργώντας σε κατάσταση πλήρους πανικού, έβαλε το άτυχο μωράκι στο ψυγείο για απροσδιόριστο διάστημα και περίμενε, ελπίζοντας πως θα συνέλθει. Όταν αυτό δεν συνέβη, τηλεφώνησε τη σύζυγό του που ήταν στη δουλειά και μετά κάλεσε την Άμεση Δράση.

Οι αρχές έφτασαν στο σπίτι  μετά από 5 ώρες και βρήκαν το άτυχο κοριτσάκι νεκρό στο τραπέζι της κουζίνας. Ο 33χρονος άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 δολαρίων.