Crumble Cake με μπανάνα και σοκολάτα

1547

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
100 γρ. καρύδια
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα
80 γρ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 ml. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
2 ώριμες μπανάνες
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. τυρί Philadelphia
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα από το μίγμα κέικ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά από το crumble και τα αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που μοιάζει με ψίχουλα.

Για να κάνουμε το κέικ χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, την βανίλια, το γάλα και το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε καλά αυτό το μίγμα κρατάμε μισή κούπα στην άκρη.

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα καρύδια και την σοκολάτα.

Για την γέμιση ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το τυρί Philadelphia με ζάχαρη και την μισή κούπα μίγμα από το κέικ.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα και μεταφέρουμε το μισό μίγμα από το κέικ.

Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την γέμιση τυριού και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέικ.

Ρίχνουμε από πάνω το crumble και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφού κρυώσει και το ξεφορμάρουμε, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και γαρνίρουμε με το γλάσο αυτό το κέικ.

Καλή Επιτυχία!

c15