Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

1928

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο (ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ)

Από τον Cool Artisan

ΥΛΙΚΑ

120γρ. βρώμη
80γρ. καρύδα τριμμένη
120γρ. καρύδια
80γρ. ηλιόσποροι
75γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
150γρ. μέλι
35γρ. κακάο
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
60γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50γρ. φυστικοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
Σπάμε τα μισά καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε τα μισά κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το χυμό από πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια, κράνμπερι και ηλιόσπορο. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

 

Πηγή:shape