Νύχτα τρόμου στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκρούσεις και πετροπόλεμος μεταξύ σύρων και αφγανών.

791

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Πειραιά , λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 και της πύλης Ε-2.Τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, οι δύο σοβαρά στο κεφάλι, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Τα επεισόδια άρχισαν  έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί πρόσφυγες από τη Συρία επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, ενώ έσπασαν τζάμια του επιβατικού σταθμού της πύλης Ε-1. Η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή στάθηκε το πείραγμα ενός Αφγανού στη γυναίκα ενός Σύρου.
Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που ελάχιστοι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τους 30 και για τις δύο πύλες, προσπαθούσαν να επιβληθούν στο μανιασμένο πλήθος. Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά σύφμωνα με τα επίσημα στοιχεία φθάνει τους 5.800. Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα οι Αρχές θα επιχειρήσουν να τοποθετήσουν σε ξεχωριστούς χώρους τους Σύρους και τους Αφγανούς που βρίσκονται στο λιμάνι, ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια που θα εξηγούν στους πρόσφυγες γιατί πρέπει να μετατεθούν σε κέντρα φιλοξενίας.