Ζει ο μικρός Mπεν στην Κω με το όνομα Ανδρέας;

1301

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ και άγγλοι αστυνομικοί βρέθηκαν την Τρίτη στην Κω , καθώς ανοίγει νέος κύκλος ερευνών.

Αποκάλυψαν μάλιστα ότι δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού είχαν δεχθεί τηλεφώνημα αγνώστου , ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο μικρός Μπεν ζει με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος. Οι άγγλοι αστυνομικοί πιστεύουν ότι κάποιος κάτοικος του νησιού έχει πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση του αγοριού.

Ο επικεφαλής των άγγλων αστυνομικών Jon Cousins , τον οποίο συνόδευαν ο  Ματ Φένγουικ και ο ελληνικής καταγωγής, Θανάσης Φούρλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου ερευνών, η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.