Σύλληψη Γάλλου με 100 κιλά εκρηκτικά – Στόχος το Εuro 2016;

972

Eντείνεται η ανησυχία στη Γαλλία για την ασφάλεια διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που ξεκινά στις 10 Ιουλίου. Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι,  γάλλος πολίτης έχει τεθεί υπό κράτηση στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του.

Όπως  μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι αρχές δεν αποκλείουν ότι ο συλληφθείς είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να προκαλέσει επιθέσεις στα γήπεδα του Euro 2016. Στο όχημά του βρέθηκαν 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ και προσπαθούσε να περάσει λαθραία το απόθεμα στη Γαλλία, αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο της Γαλλίας, DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. Η αναφορά λέει ότι ο άντρας ήταν πιθανό να προσπαθούσε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα όπλα. Η ιστοσελίδα 20minutes.fr  αναφέρει ότι είναι 25 ετών με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λοραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές. Σύμφωνα με το κανάλι M6, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του ανακάλυψαν εκρηκτικά και ένα T-shirt που φέρει τα σύμβολα μιας ακροδεξιάς ομάδας.

Τα παιχνίδια του Euro 2016 θα διεξαχθούν σε γήπεδα που βρίσκονται σε δέκα πόλεις της Γαλλίας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο. Και μπορεί να είναι η τρίτη φορά που η Γαλλία φιλοξενεί το πρωτάθλημα της UEFA ,οι απειλές και οι φόβοι για ενδεχόμενες επιθέσεις τζιχαντιστών σε γήπεδα έχουν αύξήσει το επίπεδο συναγερμού στη χώρα.