Τσιμτσιλή, Βερύκιος και ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση Κοντομηνά

1908
Την άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στο πρωινό του Alpha η οποία με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική και στην παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha αλλά και στην ομάδα των συνεργατών της. «Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…» επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ.

 

Την ανακοίνωση αυτή δεν άφησαν ασχολίαστη η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δήμος Βερύκιος:
Τα δέντρα που κάνουν καρπούς αυτά πετροβολούν», είπε ο Δήμος Βερύκιος.  «Καλά μωρέ; Ποιος μας πετροβόλησε; Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή -στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει- για να σε πετροβολήσουν και να σε λιθοβολήσουν. Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».
σχολίασε
η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Σε αυτή, τονίζεται ότι «ο μισθός είναι υποχρέωση και όχι χάρη».


«Ενδεικτική για το καθεστώς λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας το οποίο επικρατεί σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι η τηλεφωνική παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, σε ζωντανή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού.

Εύλογο το ερώτημα για την ποιότητα ενημέρωσης και την προστασία της ελευθεροτυπίας, όταν απροκάλυπτα ένας καναλάρχης κατηγορεί στον τηλεοπτικό αέρα τους συντελεστές μιας εκπομπής, λέγοντας «με ντροπιάζετε». Ντροπιαστικές είναι συχνά οι συνθήκες εργασίας στα ΜΜΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θυμίζει στους καναλάρχες ότι η καταβολή μισθού είναι υποχρέωση και όχι χάρη –η δε καθυστέρηση καταβολής μισθού συνιστά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»